Lionskalender 2019 til salgs
Lionskalender 2019 til salgs

av Hans Kroglund [08.11.18 07:57]Lions Romedal og Lions Stange har kalender for 2019 med 24 historiske bilder til salgs nå. Kalenderen koster kr 100, det samme som den gjorde for 20 år siden. Det er takket være sponsorer at dette er mulig.

Lions Romedal er en aktiv gruppe på ca 25 medlemmer. Kalenderen er deres viktigste inntektskilde og alle inntektene går uavkortet til gode formål lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Lions har i det siste året sponset Herredsvang med hjertestarter og gitt et bidrag til Ilseng Pensjonistforening på kr 5.000 til hjertestarter som er plassert på Ilseng Samfunnshus.

Ta godt imot kalenderselgerne.

Lionsmøter en gang i måneden
Lions besøker gjerne bedrifter eller andre samfunnsnyttige foreninger til sine møter. Tirsdag den 6.nov var det Fredheim, hjemmet til Ingeborg Refling Hagen på Tangen som var møteplassen.
Inger Sleppen ønsket velkommen og snakket om Fredheim og Ingeborg i en time. Hun kunne nok holdt på lenger for her er det nok historie å ta av.


Besøk gjerne deres hjemmeside for mer info
www.kulturhusfredheim.no

Kort biografi:(hentet fra deres hjemmeside)
Ingeborg Nancy Refling Hagen (født 19. desember 1895 på Tangen i Stange kommune, død på Tangen 30. oktober 1989) var en norsk forfatter og kulturarbeider. Forfatterskapet er omfattende, og hun er særlig kjent for sine utvandrerdikt. Hun kjempet aktivt mot fascisme og nazisme, under krigen utga hun illegale aviser og organiserte flyktigtransport til Sverige. Hun ble tatt, hardt torturert og satt flere år i fangenskap. Etter krigen startet hun teater- og litteraturarbeid blant barn og unge. Hun gjorde et stort og banebrytende arbeid for å gjøre Wergeland og Kincks forfatterskap kjent, og deres dramatiske tekster fikk liv på Suttungteatrets scene. Forfatteren er gravlagt på Tangen kirkegård ved siden av sine søstre og svogeren, komponisten Eivind Groven. En Kristus-statuett utført av Gunnar Jansson står på graven hennes.