Nytt klatrestativ ved gapahuken Bjørby
Nytt klatrestativ ved gapahuken Bjørby

av Hans Kroglund [31.05.18 08:53]Ilsengstiene blir brukt av svært mange og turgåerne setter stor pris på stiene og rasteplassene som står åpene til bruk, De er tilrettelagt ved ved, griller, benker og på Bjørby er det også noen lekeapparater. 16 mai var det noen som misbrukte denne tilliten og utførte hærverk.

Kaffekjelen var slengt uti dammen, lokket ble borte, bålstativet var ødelagt, tauet på blanseapparatet var skåret i stykker og klatrestativet ramponert og ødelagt. Ikke bare er det ergerlig, men det koster også penger å sette i stand. Heldigvis er Ilsengstiene et samarbeid mellom HHT og Ilseng IL som dekker det meste av disse utbedringene.

Ilseng Pluss som bruker denne plassen fast hver tirsdag til kafferast har ordnet opp med nytt bålstativ, nytt tau til balansestokk og nytt klatrestativ.

Klatrestativet er nå bygget mer solid enn det gamle som hadde brukt or til alt. Nå brukes 4 lysstolper, bakhon og granstokker. til gulv og rekkverk. Det er kun kjøpt inn skruer og 3 stk imp. 48x98 mm som gulvet ligger på.

Jacob Mutabazi er en ivrig og viktig bidragsyter med vedlikehold langs Ilsengstiene på Bjørby.Takk også til Lars Lien som hadde ideen med å bruke gran i stedet for imp. materialer. Han ordnet rekkverkstokker. Med bruk av helt feste trær, er mulig å få av barken. Da blir de så lyse og glatte og fine å holde i.


Her er dugnadsgjengen som satte opp nytt klatrestaiv. Takk også til Jacob som ikke ble med på dette bildet.

Sverre Iversen, Odd Vold, Hans Kroglund og Trond Vidar Vedum.

Slik så det ødelagte klatrestativet ut etter 16.mai