1.mai 2018 på Ilseng Samfunnshus
1.mai 2018 på Ilseng Samfunnshus

av Hans Kroglund [01.05.18 15:07]Tradisjonen tro er det Ilseng Arbeiderlag som står for 1. mai feiringen på Ilseng. De inviterer til gratis frokost på Ilseng Samfunnshus og en verving ved inngangen førte til 5 nye medlemmer. Jan Yngve kunne vise til 15% økning fra 34 til 39 medlemmer. Det var trekning blandt de nye medlemmene og Karen Agnes Simensen vant gavekort til kr 500 på samfunnshuset.

Ordfører Nils A Røhne har en travel dag, men koser seg veldig der han kan fortelle om historie, politikk og flette dette sammen med kultur, sang og gitarspill. Ingen slår Stange ordføreren på dette feltet.
Nils la vekt på vår historie og våre verdier og trakk spesielt fra hans store mentor Odvar Nordli og hedmarks store diktere som Hans Børli og Einar Skjæråsen som i år hadde fylt 100 år.
Nils holder ikke lenger taler, han formidler betraktninger, da kan man tenke litt høyt og ikke være så "skåskikker" om hva fremtiden bringer i disse tider der forandringene skjer så fort. Men vi må ikke gi slipp på verdiene, de står seg over tid.

Leder i Ilseng Arbeiderlag Jan Yngve Olsen takker ordføreren for besøket


Noen MC sykler var også parkert utenfor samfunnshuset. De spiser frokost før den tradisjonelle MC turen "Rundt Mjøsa" kjøres fra Hamar. De har vært inntil 30 stk, men noen syntes kanskje været var i kaldeste laget i dag med lett regn og +2 til 5 gr.C.


Noen bilder og to videoer her.
www.photos.google.com