Halvor Stenberg - Årets unge bonde?
Halvor Stenberg - Årets unge bonde?

av Hans Kroglund [09.10.14 17:47]



Halvor Stenberg kan bli årets unge bonde. For andre året på rad er en lokal ung bonde kommet til "finalen" som består av 20 kandidater. Halvor er 28 år, vokst opp på gård og med en svært aktiv og dyktig familie innenfor landbruk, har han de beste forutsetninger til å lykkes som bonde.

Her en del av familen, som tok en liten pause i arbeidet. Bilde er fra Røne der storesøster Anne Kirsten og Thomas Karseth bor og driver gård og "Grønn omsorg".

Stem Halvor frem.
www.facebook.com

På Facebook.com skriver de følgende om Halvor:

Halvor Stenberg
Alder: 28 år
Hjemsted: Skyttra gård i Romedal, Hedmark
Yrke: Slaktegrisprodusent, kornbonde, snekker,entrepenør.

Halvor er 28 år, og kjøpte et gårdsbruk på det åpne markedet, og med slaktegris- og kornproduksjon.I tillegg til 400 daa dyrket mark er det 500 daa skog. Halvor brenner for jobben som bonde, og har store ambisjoner for fremtiden. Gården er nedslitt, og det er et langtidsprosjekt å sette opp igjen alle hus. Han er opptatt av å ta vare på historie, og på gården er det en gammel smie i drift som flere sambygdinger benytter seg av.

Halvor er vokst opp på gård Søndre i Stange, og har vært aktiv på jordet fra han var liten gutt. Landbruksutdanning har han fra kursdeltagelse,svinering, erfarne foreldre og gode bønder i bygda. Som 18 år gammel snekkerutdannet startet han eget snekkerfirma, og i 2011 var det klart for entreprenørfirma med far og bror.

Et levende bygdesamfunn er noe Halvor brenner for. Han er ikke redd for å satse på sitt eget hjemsted. I tillegg er han engasjert i grunneierlaget og deltar gjerne på BU-arrangementer.