Lions Romedal i Litauen
Lions Romedal i Litauen

av [06.07.11 22:41]



Lions Romedal har nettopp kommet hjem fra en tur til Lionsvenner i Utena i Latvia. Romedølene var med å starte klubben som nå kunne feire 10 års jubileum. Turkomiteen hadde lagt opp til et tett turprogram og en avstikker til russiske Kaliningrad.

Lionsklubben i Uzpaliai like utenfor Utena ønsket 23 stk fra Romedal hjertelig velkommen med musikk og egen plakat på norsk. Det ble utvekslet opplysninger om arbeidet til begge klubbene og Lions Romedal ga bort kr 10.000 norske kr til deres arbeid. De kvitterte med underholding, lokalt besøk hos en bonde og grillfest med dans og leker.

Det hele startet med at Hedmark Fylkeskommue har hatt Utena som vennskapsfylke fra 1995 i Litauen. Berit Solvang har arbeidet som rektor på Sykepleierskolen i Elverum og hun har vært med på mange prosjekter der borte. Et 3-årig psykisk helse tverrfaglig prosjekt bygget på EØS moduler ble godkjent som 1. årig etterutdanning av deres helsedempartement. Det blir benyttet av mange i ledende helsestillinger som har behov for ny kunnskap. Dette arbeidet rettet seg særlig mot kvinner for å bedre deres kår og status. Det var Ingrid Morken som var den store drivkraften i Hedmark.

Lions i Romedal og Berit kom da i kontakt med folk der borte som var villige til å starte en Lionsklubb med hjelp fra Norge.

Romedølene storkoste seg på tur der nytte og hygge gikk hånd i hånd og her kan dere se et lite utvalg av noen bilder.


Turen startet med felles buss fra Romedal kl.04 på morgenen den 23 juni med fly til Vilnus. Der ble det byvandring og et besøk til den "sorte madonna".