Ilseng Maskinlag gir bort kr 100.000 til Ilseng Samfunnshus
Ilseng Maskinlag gir bort kr 100.000 til Ilseng Samfunnshus

av Hans Kroglund [20.04.23 07:29]Tiden hadde for lengst løpt fra Ilseng Maskinlag. Det har ikke vært møter eller aktivitet på 30 år. Redskapsgarasjen hadde sett sine beste dager, så en avvikling var på høy tid nødvendig. Overskuddet av salget av den 1,6 mål store tomten ble overrekt Ilseng Samfunnshustomt som var svært glade for kr 100.000

Bildet: Rune Pettersen, leder Samfunnshuset, Knut Madsen, Johannes Strømstad, Rune Lund, Reidar Skjønsberg.
Det var Johannes Strømstad som på vegne av Ilseng Maskinlag ga leder i styret Ilseng Samfunnshus Rune Pettersen gaven, et bilde fra Øvrehagan og med protokollen fra siste stryremøte der det ble bestemt at overskudet skulle gå til Samfunnshuset.

Rune takket for gaven og det var allerede kjøpt inn to prosjektorer, en for den lille salen og en for den store salen. Det har vært stor etterspørsel etter fremvisningsutstyr som nå brukes i mange sosiale settinger som barnedåp, konfirmasjoner, brylluper, bursdager og konferanser.

11 stk kom på "gravøl"

Bilde: Knut Madsen, Mary Elena Madsen, Marit Strømstad, Erling Ophus, Rune Pettersen, Pettersen, Rune Lund, Oddvar Pettersen, Johannes Strømstad, Reidar Skjønsberg, Astrid Skjønsberg

Det ble snakket om historien til maskinlaget, innkjøp av traktorer, skurtreskere som ble brukt av medlemmene. Rasjonering av bensin, det ble brukt "knott" som drivstoff under krigen.
Etter hvert ble det traktor på hver gård og mindre bruk for felles utstyr.
Ilseng Maskinlag har to protokoller som forteller noe av historien. Han håper Stange Historielag kan være interessert i historien deres.

Flere bilder her
www,google.photo.com


Faxemile av repotasje i StangeAvisa (klikk for større bilde)