Romedal Ungdomskole: Klasseveggen
Romedal Ungdomskole: Klasseveggen

av Hans Kroglund [15.02.19 17:31]Torsdag 14.02.19 arrangerte Romedal ungdomskole en vandreforestilling "Kunst underveis - Klasseveggen". Det ble en flott kveld der de gamle klassebildene helt fra starten i 1964 var utgangspunktet. Det var lagt en en formidabel innsats der skolen hadde fått veileding og hjelp av Trurnéorganisasjonen.

Hele skolen var involvert i dette store prosjektet. Det var nødvendig med påmelding for å fordele utover kvelden alle som hadde lyst til å se. Det var plass til ca. 40 publikummere hvert 20 min og tilslutt hadde det vært innom ca 450 stk tilsammen.
Camilla Brandt var produsent og emnene som var valgt ut var musikk DJ, slampoesi, foto og film.

Slampoesiverksted med Taro Cooper
Taro er en av Norges beste på sitt område og elevene fikk veiledning og elevene hadde skrevet egne tekster som ble fremført.

Fotoverksted med Kristin Aafløy Opdan
Elvene har jobbet med fotografiske portretter i fire dager under kyndig veiledning og resultatet ble vist som en lysbildeserie

DJ verksted med OH MAMA! CREW
Gjennom fire dager har elevene lært DJ utstyr hvordan det fungerer og hvordan de kan mikse sanger.

Filmverksted med Svein Storberget, Martin Høgberget og Kristoffer Kumar
På dette verkstedet ble det brukt fem dager og elevene har arbeidet med alt fra idé, manus, opptak og redigering. Det ble tre filmer
1. En legende
2, Fra da til nå
3. Gode venner - gode tider

Utstilling fra 1960 og frem til nå
Gamle skolebøker, ukeblad, aviser, klær og effekter var funnet frem og stilt ut fra fra 60-tallet og frem til i dag.

Det trengtes mange elever til alt fra rigging, lyd og lys, billetter, veilede grupper rundt, parkering og servering i kafeen var siste stoppested.

Tusen takk til alle elvene og lærere ved Romedal ungdomskole for denne flotte opplevelsen dere ga foreldre, tidligere elever og andre interesserte.

Noen bilder her
www.photos.google.com


Hva skjer med klasseveggen når skolen flytter til Stange?
Det er vedtatt at Romedal ungdomskole skal slåes sammen med Stange ungdomskole. Det blir sansynligvis en helt ny skole ved Stange VGS og Stangehallen. Men blir det plass til denne unike samlingen av bilder eller vil den gå tapt. Det vil bare tiden vise,