Foreningen Norden: Ove Ansteinsson
Foreningen Norden: Ove Ansteinsson

av Hans Kroglund [17.11.18 09:41]Foreningen Norden jobber for mer nordisk samarbeid og har en avdeling her i Stange. Den består av godt voksne personer og ilseng.net besøkte deres møte i Stange bibliotek tordag 15.11. Steinar Kjeverud ønsket Reidar Hval velkommen, han er en slektning av Ove og fortalte om familien Ansteinsson

Kveldens underholdere: Nils Roen, Even Engen, Aina Thorsplass, Alf M Wang, Reidar Hval, Ole K Tangen, Ole Dahl. Solveig Nordal sang også, men måtte videre på annet arrangement.

Grevskapet i biblioteket var godt fylt opp og sang og musikk preget kvelden. Slik blir det når mange av kveldens underholdere kommer fra Vællsetrevyen og Kvennstuguteateret.

Far til Reidar Hval var søskenbarn med Ove. Han kunne fortelle at Ove var eldst av 13 søsken der 11 vokste opp. Mange av søsknene ble kunstnere på høyt nivå og de har betydd mye for bygda Vallset.

Steinar snakket og sang seg gjennom historien til "Hu Dagmar". Stykket settes opp igjen til neste år i Kvennstuguteateret. En rolle er iallefall klar og det er "Hu Dagmar", Aina Thorsplass fyller den rollen med glans.

Flere bilder her
www.photos.google.com