Innsats og dugnadsånd i Kvennstugua.
Innsats og dugnadsånd i Kvennstugua.

av Hans Kroglund [14.07.18 10:12]I sommervarmen pågår et stort dugnadasarbeid med nye tribuner i Kvennstugua i Vallset. Det meste blir gjort på dugnad. Noe gravearbeid, støping og materialer må de nødvendigvis kjøpe, men ellers er alt arbeid på dugnad. 50 karer står på liste og 40 damer som holder de i kosten.

Ilseng.net tok turen innom for på nært hold se dette unike samholdet. Oddvar Engen nå bosatt på Ilseng er byggeleder for dette store prosjektet. De nye tribunene får plass til 1100 personer. Oddvar forteller at plassen til hver enkelt er da 52 cm. I Vikingeskipet får hver bare 46 cm. Men som han sa kommer det 700 stk, så får hver noe bedre plass da det forsatt blir unummererte plasser.
De startet rivingen 14.juni, dagen etter siste forestilling "Kjærlighet og Kjøkkenbenk". De har drøye to måneder på seg før det nye tribuneanlegget blir innviet med operakonsert med Vallsets egen Bernt Ola Volungholen.

Det er bare for andre å se og lære, hva er det de gjør i Vallset for å få en slik oppslutning om et prosjekt? Den koden er det nok mange som er intresert i, i mellomtiden får vi andre glede oss over hva de får til.
Ilsengstiene nyter godt av dette arbeidet de gjør for Ilsengstiene får to billetter til forestillingen i juni som trekkes i de to turbøkene på Ilsengstiemne. I tillegg fås også to billetter til Vallsetrevyen på høsten.

Hans Moe er en som gjør en innsats både på Ilseng ,Vallset og i Romedal Almenning.


Noen flere bilder her
www.photos.google.com