Julemesse og tenning av juletre
Julemesse og tenning av juletre

av [04.12.17 09:38]Lørdag og søndag den 2 og 3 desember var det julemesseog juleverksted som ble avsluttet med tenning av julegrana. Det var noen færre utstillere i år enn i fjor, men nytt i år var juleverksted for barn. Det var et samarbeid der Mjøs Catering, Ilseng Samfunnshus og Samfunnshusets Venner hadde et spleiselag på utstyr og voksenhjelp. Kl 17 søndag ble det hele ble avsluttet med tenning av julegrana.

Julegrana foran inngangen på Ilseng Samfunnshus.

Juleverksted en suksess
Juleverkstedet var besøkt hele tiden og nye bjørkekubber måtte hentes for de var populære som juledekorasjoner, julekort med klipp og lim er topp for barn.
Her har vi to ivrige jenter som har vært på juleverksted, Marianne med nissen Albert Åberg og Camilla.

Servering
Styret i Ilseng Samfunnshus tok seg av serveringen og hadde ordnet seg et praktisk hjørne i inngangspartiet der alle passerer.


Julegrantenning
Samfunnshuset har i år forbedret "juletrefoten". Det har vært en utfordring at treet har blåst over ende. Nå har de gravd ned en kumring, støpt fast et rør nede i den kummen. Så har de et nytt rør som settes på juletreet og så kan treet løftes på plass. Takk til Samfunnshuset som har gjort en stor innsats for fellesskapet. Rune Pettersen forteller at de får god hjelp med maskiner osv. som letter arbeidet.

Romedal og Vallset Jente og Guttemusikk spilte fire sanger før de måtte videre til neste arrangement. I mangel av prest leste Rune Petteren fortellingen "Juletreet som itte var som de andre" før det ble gang rundt juletreet.


Så var det bare å haste videre for "halve" Ilseng var også engasjert i Romedal kirke en time senere der Contrazt hadde invitert Ilseng Sangforening og skolekoret på Breidablikk til kirkekonsert.

Noen bilder og film fra søndag 3.12
wwwphots.google.com

NB! Får du har trykket på et bilde er video, kan du få info om filen oppe til høyre ved å trykke "I"