Ærverdige Herredsvang
Ærverdige Herredsvang

av Hans Kroglund [26.04.17 22:53]Styret for Herredsvang har gjort en kjempejobb de siste årene og pusset opp forsamlingslokalet for 3 til 4 mill. kroner. Sammen med driver av huset Romedal Catering med Bjørn Inge Sandvold i spissen har de sammen løftet Herredsvang til nye høyder. 25.04 ble lokalene enda finere med et tredje maleri fra Paul Ansteinsson i storstua.

Bjørn Inge Sandvold inviterte bygda til avdukingsfest. Den eneste begrensningen var at det var de 100 første som fikk være med. Programmet var meget fyldig med sang fra Tone Østli og piano fra Konrad Strøm, kåseri fra Solveig Nordal om Ansteinsson familien, Geir Vestad fortalte om kunstneren Paul, Sparebanken ved Idar Jørgensen overrakte kr 80.000, og Inger Marte Bretten Bakken fortalte om Kirsten Flagstad sin tilknytning til Romedal.

Det nye bilde Ridder av Paul Ansteinsson


En veldig blid vert Bjørn Inge Sandvold var storfornøyd med kvelden, bilde og at så mange hadde tatt turen til Herredsvang denne kvelden.


Herredsvang sine lysekroner
Smijernslampene har opprinnelig tilhørt Romedal kirke, men ble tatt ned og funnet igjen etter 50 år på låven på Gaustad Søndre. Ilseng Maskin ved Stein Dybvad har utført det omfattende restaureringsarbeidet. Han smidde mange nye deler, alt er tatt fra hverandre og satt sammen igjen. Lampene passer perfekt inn i lokalet.

Her forklarer Stein Inger Maren Gjerlaug litt om prosjektet


Flere bilder og noen videoer her
www.photos.google.com