Åpen dag på Bjørk Gård
Åpen dag på Bjørk Gård

av Hans Kroglund [20.08.16 10:18]Velkommen til en inspirerende dag for kropp og sjel!
Søndag 21. august kl. 12 – 17.00.
Aruna Akademiet gjentar suksessen fra i vinter hvor mer enn 50 hedemarkinger og Oslo-gjester var innom Bjørk i løpet av dagen.
Inngang kr. 200,- gjelder for hele dagen!

Foto: Arkivbilde ilseng.net juni 2009 fra åpningen av Aruna.

Disse opplysningene finner ilseng.net på deres hjemmeside www.innerlife.noDenne søndagen har du mulighet til å høre to foredrag om Tantra, – en spirituell livsvisdom som handler om den skjønnhet som kan være til stede i vennskap, i parforholdet, i seksualiteten, ja overalt hvor vi lengter etter kjærlighet i livene våre, men hvor det så lett glipper. Med inspirasjon fra foredraget til Shalini Lind med temaet «Hadde vi bare forstått nytten av hvor forskjellig mann og kvinne er», inviterer Øivinn Øi til å samtale om maskulinitet. Shalini snakker på ettermiddagen om «Verdigheten i den Tantriske seksualitet». Les mer om dagens foredrag i tillegg til kafe, levende musikk og bruktklær-salg.

12.00 – 12.30. Guidet meditasjon.

12.30 – 13.30. FOREDRAG med Shalini.
I Tantra lærer vi at ulikhet er en styrke og hvordan vi kan inngå i samspill til hverandre.
Vi lever i et samfunn med en ekstrem maskulin dominans og feminin unvikenhet, som over hodet ikke stemmer med vår naturlige feminine og maskuline intelligens. Kvinnen må ta til seg de maskuline verdier for å hevde seg i samfunnet. Det har vi klart. Men det har sin pris, det at hun gir fra seg den feminine intelligens som er så nært forbundet til kroppen hennes. Vi har fått likestilling, men ikke likeverd. Det har sin pris også for ham, når kvinnen ikke er et forbilde for hans feminine natur, som blir liggende skjult i hans ubevisste. For samfunnet er tapet av feminin intelligens en katastrofe, fordi det gjør oss ensrettet, mentalt fikserte og trangsynte når kun en pol er i bruk. Det ser vi i måten vi behandler henne på, vår felles Moder Jord. Så hva er feminin og maskulin intelligens? Og hvordan fremtrer disse to formene for bevissthet? Shalini tar oss med inn i situasjoner som vi hadde håndtert helt annerledes, hvis vi hadde hatt tilgang til begge former for intelligens.

13.30 – 14.30. PAUSE. Kafé / salg av brukt klær – tid til å bli kjent.
OG en musikalsk stund med Øivinn Øi og med Ann Kristin Torp (Ridabu).

14.00 – 15.00. EN SAMTALE MENN I MELLOM. NB! Endret tidspunkt – en halv time tidligere!
Med inspirasjon fra foredraget til Shalini, oppfordrer Øivinn mennene til å samtale om maskulinitet.

15.00 – 16.30. FOREDRAG: VERDIGHETEN I DEN TANTRISKE SEKSUALITET! NB! Endret tidspunkt – en halv time senere!
Shalini forteller om den tantriske seksualitet som i stor grad handler om Nærvær i opplevelsen av Skjønnhet, Sanselighet og Intimitet. Hun inspirerer oss til å se hvordan disse kvalitetene kan bringes inn i mange områder av livene våre. Det gjelder forholdet til vår egen kropp, verdigheten som mann og kvinne, i seksualiteten, men også i vår måte å være tilstede i egen hverdag. Den siste halvtimen er satt av til samtale og spørsmål.

BRUKTSALG: ArunA-Akademiet og Bjørk Gård er en ideell forening som gjør at vi noen ganger trenger litt økonomisk støtte. Sommeren er snart over og du oppdager kanskje at det er flere fine plagg som du likevel ikke har brukt. Ta de med og gi de som gave til Bjørk, som vi kan selge videre på den åpne dagen. Så håper vi at du finner noe fint å ta med hjem til deg selv.