1.mai: Ny start for Ilseng Samfunnshus
1.mai: Ny start for Ilseng Samfunnshus

av Hans Kroglund [01.05.16 19:37]



Det ble et flott møte med nytt vertskap på Ilseng Samfunnnshus 1.mai. Tradisjonen de siste årene ble gjentatt med gratis frokost til Ilsengs befolkning som Ilseng Arbeiderlag spanderer.
Nytt vertskap hadde virkelig lagt seg i selen og lagde mer en lunchbufé enn en enkel frokost.

Ordfører Nils A. Røhne hadde et stramt program i dag 1.mai. Han møtte for sikkerhets skyld opp kl.09.00 for å rekke alt, men folk kom ikke før kl 10.00. Han fortalte litt om Stanges store fagforeningsmann i Amerika, Andrew Furuseth fra Åsbygda. Han kom fra fattige kår, med så mange søsken at han ble "satt bort" på en storgård i bygda. Han lærte tidlig at det var stor forskjell på folk og det preget hele hans liv og gjerning senere.
Så måtte Nils haste videre for å høre Per Fugelli som var hovedtavler på Tangen.


Janiche Haugerud er ansvarlig driver for Ilseng Samfunnshus og har med seg "Mjøsjentene" på laget.
De leier ut lokalene, serverer mat og vil også tilby catering.


Leder Rune Pettersen Ilseng Samfunnshus, er storveis fornøyd med nytt vertskap og har virkelig troen på at denne gangen har de funnet drivere som har alle forutsetninger for å lykkes.
Her Rune Pettersen med dagens vertskap.


17.mai vil de ha "17.mai buffet" til kr 275 med både mat og marsipankake


Historien viser at det ikke er lett drive et samfunnshus med overskudd. En idé er kanskje at lag og foreninger hjelper til for en rimeligere timepris enn en "ansatt"?

Som eksempel reiser Lions Romedal på dugnad til Rena under "Birken". De får kr 95 pr time og ingen godtgjøring for kjøring.

Uansett tror Ilseng.net at et tett og åpent samarbeid er nødvendig. Vi ønsker begge parter lykke til videre i arbeidet.