HHT: Åpning av Farmenkoia 15.11.15
HHT: Åpning av Farmenkoia 15.11.15

av Hans Kroglund [13.11.15 22:12]Det ble en flott åpning med Barnas Turlag av den nye Farmenkoia som er bygget opp på nytt for andre gang. Med smått og stort var det ca 100 som tok søndagsturen innom i det flotte høstværet. Dette var det femte arrangementet HHT/Ilsengstiene har hatt på 2.5 år og med flott vær alle gangene, Sola skinner på Ilseng.

Nyhet oppdatert 15.11.15
Alle aldersgrupper møtte opp, fra 1 år til langt over 80 år. Alle som ville, fikk varm saft eller "ordentlig bålkaffe" som er kokekaffe. Men mat måtte du ha med selv. Slik er det i HHT, matpakke er standard og søppel tar du med hjem. Men det var nok noen som hadde med pølser og noen varmet ostesmørbrød på bålet. Det smaker ekstra godt ute. Heldige er de barna som får være med på søndagstur ut i naturen.
Barne storkoste seg og lekte "boksen går", gjemte seg i gresset, bak busker og koia. Andre lekte med kongler og noen satte seg i koia og spilte kort.

Dagens turleder var Ragnhild Hørsand, plassansvarlig var Margrete Ruud Skjeseth og hyttesjef Nina Pedersen. De var strålende fornøyd alle sammen.
Eierne av koia Berit Solheim og Eivind Helseth var bortreiste for anledningen. Det var synd for Farmenkoia betyr noe spesielt for dem som for andre i nærområdet.


Kjell Kristiansen(69) kunne fortelle at han som guttunge på 50-tallet fikk sitte på høyet til hestene oppå tømmerlasset som skulle kjøres til Fjell Bruk. Da var det matpause på Farmenkoia. Gode minne fra en annen tid.

Her er noen bilder fra åpningen.

photo.google.com/ilsengstiene

Stangeavisa med reportasje fra åpningen. Klikk på bilde for større kopi