Byggestart for Starene feltstasjon
Byggestart for Starene feltstasjon

av Hans Kroglund [03.10.11 21:21]



Nå er det byggestart for nytt observasjonshus ved Starene. Det er våtmarksgruppa i Ornitologforeningen som er primus motor for å vise frem Starene og hva de har fått til der sammen med grunneiere og endel prosjektmidler. Nå har de skaffet kr 200.000 av budsjettet på 450.000.

Mandag 03.10.11 var det byggestart

Men de baserer seg på mye dugnad så her er det bare å melde sin interesse til primus motor Trond Vidar Vedum tlf. 99584460. Han regner med at dette vil gå bra.

Ilseng.net har tatt kontakt og fått denne eposten tilbake fra Vedum

Starene feltstasjon skal bygges på Hornes grunn like ved der brakkene står nå. Huset skal være på 50 kvadratmeter og rommer kontor for ringmerking, soverom, liten spisekrok og et større rom for å samle grupper som er på besøk.

Det tas sikte på å få opp ytterveggene og tak nå i høst.

Huset blir finansiert gjennom midler fra Jahres stiftelse, Romedal almenning, Stiftelsen Stange og Romedal brannkasse, Stange kommune og Stange Energi. Vi har også fått noen private gaver. Det er søkt om midler også fra andre kanaler. Huset er kalkulert til ca. kr 450.000 kr ferdig oppsatt. For tiden har vi litt over 200.000 kr og er takknemmelige for bidrag fra de som vil støtte prosjektet. Bankgiro 1822.31.28528. Mesteparten av byggearbeidet vil foregå på dugnad.

Planen er at barnehager, skoler og foreninger i distriktet skal kunne besøke stasjonen og få oppleve og lære om fuglene. I tillegg vil det altså bli en base for fuglemerking.

Det er Norsk Ornitologisk forening, Våtmarksgruppa som står for byggingen og som vil drifte huset. Det er også planlagt at det skal være åpne dager slik at folk fra lokalmiljøet kan komme på besøk å lære litt om fuglelivet i sitt nærmiljø.

Vi har fått signaler fra noen pensjonister som vil være med under byggingen, men er det andre i nærmiljøet som kan tenke seg å stille opp så ta kontakt med Trond Vidar Vedum tlf. 99584460.
Mvh Trond

De har fått laget en plakat som viser området. Dobbelklikk på bilde for større kopi.