Søskenpar sammen i Veldre kirke
Søskenpar sammen i Veldre kirke

av Hans Kroglund [25.11.10 18:31]



Søskenparet Helene og Eskil Rønningsbakken sammen med Ulf Storbekk ga tilhørerne i Veldre kirke onsdag 24. nov. en stor opplevelse med dikt, kroppsbeherskelse og sang. Den moderne kirken ble utnyttet til det fulle, og mor Solveig Nordal fikk se 2 av sine opptre samtidig.

Solveig vet vanligvis ikke så mye om Eskils prosjekter, det er best på den måten, så slipper hun å tenke så mye på de utfordringene han møter. Men denne kvelden kunne hun nyte. Bruk av noen stoler, en stige og tau, det vet hun går bra.

Allerede da vi kom, fikk vi en positiv opplevelse, været var kaldt med en sur sno. Kirken hadde venterom, en "vestibyle" der vi kunne henge av oss yttertøy og vente før vi kom inn i selve kirken.

Det var en spesiell og rolig atmosfære i kirkerommet denne onsdagskvelden. Ulf sa det var her han følte seg hjemme. Vi som bare har hørt ham på radio ble mektig imponert over hans sang og da "Bridge over trouble water" fylte rommet, fikk vi frysninger på ryggen.


(dobbelklikk for større bilde)

Her er de samme stolene som brukes på "kjerragbolten". Det å være så nært artistene gir en flott opplevelse.


Helene fremførte egne nære og flotte dikt. Først og fremst er hun klesdesigner, men tydlig at damen har flere talenter. Hun debuterte med 7. beste tid for damer under fredagsbirken i år.


Det er på tide noen i Romedal/Vallset tar kontakt med disse artistene og får de hjem. Solveig kan også være med, hun kan nemlig mer enn å strikke Romedalsvotter.

Flere bilder her
2010 24 nov Veldre Kirke (album 1004)