Terje huser Nordisk vinnerhest
Terje huser Nordisk vinnerhest

av Hans Kroglund [13.08.10 17:57]



Terje Hagelund fikk et hyggelig oppdrag etter datteren Gry Hagelunds seier i Nordisk Mesterskap for Islandshest i Findland første helgen i august. Gry klarte mot alle odds å vinne 1. plassen i tølt. De strenge reglene for smitte gjør alle alle hestene må i karantene.

Terje hadde vært hestefri et par uker og kunne da ta imot 5 hester som måtte i karantene etter stevnet. Her ser vi den stolte hinsten Hryjanndi sammen med Terje. Noe ekstra er det å passe på for Terje med 2 hinster som må adskilles fra hverandre og de andre hoppene. Den tilhører stall Myra og det er vinnerhestenGry brukte i Ypäjä i Finland.

Gull i Nordic Mesterskap er det beste Gry har gjort i karrieren. Tross sine unge 27 år har hun nesten holdt på i 20 år med hest og det er Islandshest som er tingen. Hun er utdannet lærer fra Hamar og Elverum, men har funnet dømmejobben som daglig leder for stall Myra i Mjøndalen. Der er hun stallmester, ridelærer og gode forhold for å trene selv også. Hesten hun brukte eies av Stall Myra. Seieren kom uventet og overrasket mange for det er ikke lett å nå opp. Disse hestene på toppnivå koster mye, kanskje over en mill.
Gry har bare ridd Hryjanndi noen uker og kjemien var på plass med en gang.

Her ser vi den stolte hinsten.
Trykk for større bilde.


Her har vi også en god hinst Hvinur som har VM gull fra 2005 i Sverige, 2007 i Nederland og 2009 i Sveits.



Terje og Kona Bente gleder seg like mye over seieren som Gry gjør. Uten deres innsats i en så krevene sport hadde Gry ikke hatt noen mulighet for å nå opp på dette nivået og få utvikle tallentet sitt.

relaterte linker
www.hestafrettir.no

www.nihf.no

www.eidfaxi.is