Ungdommen møtte Nils A. Røhne
Ungdommen møtte Nils A. Røhne

av Hans Kroglund [25.02.10 23:00]



Ordfører Nils A. Røhne kom til Ilseng godt forberedt om at toalett forholdene på Breidablikk skolen ville bli diskutert. Ungdommene Gjermund Haarseth og Maria Johansen kom med spørsmål og ordføreren svarte på spørsmålene.

Ilseng.net ble imponert over ordførerens detalj kunskaper, selv om han ikke viste alt om skolen på Ilseng. Det fritar selvsagt ikke kommunen for manglende vedlikehold. Men skal kommunens ordfører ha like gode kunnskaper om alle små og store saker i kommunen, blir han ikke arbeidsledig på en stund.

Ordfører Røhne kunne fortelle at det vurderes et nytt toalettbygg på skolen i stedet for å reparere fuktskader i kjelleren der toalettene er. Da kan et nytt bygg være en god løsning, men ta noe lenger tid.
Ordføreren likte godt at ungdommen engasjerte seg og sa spøkefullt at han måtte holde seg inne med dem, da det antagelig var dem som sitter og bestemmer når han skal på gamlehjem om noen år.

Ellers var Leif Grønvold der og han roste ordføreren for å ta seg tid til å besøke folk rundt i kommunen.Leif var opptatt av at ikke små plasser som Ilseng blir glemt i forhold til utbygging i sentrale strøk. Han minnet ordføreren på at bygger dere ut mye i Ottestad så følger krav om nye skoler, barnehager, veier osv.
Da er det viktig å legge forholdene til rette slik at byggefelt som Larsveen kan komme i gang her på Ilseng. Byggefeltet har vært planlagt i flere år, men har stoppet opp grunnet avklaring på en ny avløpsledning som Hias vil ha ny.

Noen andre snakket med ordføreren og bemerket at Ilseng har noen bygg/tomter med endel rot som skjemmer Ilseng. Røhne lovet å se på det om noe kan gjøres.
Stangeavisa fulgta ordføreren og betalte kafferegninga for oss alle.