Ilsengs best bevarte skatter
Ilsengs best bevarte skatter

av Hans Kroglund [04.12.08 17:51]



Onsdag 3 desember var det åpen dag med utstilling av ca. 45 billedvevstepper. 10-15 damer med Martha Sæterbakken i spissen møtes på Ilseng Samfunnshus hver onsdag formiddag til veving og hyggelig samvær.

Det var en flott samling bilder de kunne vise frem, hvor mange tusen timer det ligger bak vil ikke damene ha noen formening om. Det er ikke bare vevingen det er mye arbeid med. De farger nemlig ullgarnet sitt selv også. Takket være innsatsen til Martha Sæterbakken kan disse damene bruke egenfarget ullgarn. Kunnskapen om plantefarging holdt på å gå i glemmeboken. Hun har prøvet og feilet, samlet kunnskap og forsket på dette i en mannsalder. Sannsynligvis blir det en bok ut av denne kunnskapen hennes.
Martha som har passert 80 år er like inspirende og vital. Med stor innlevelse fortalte hun om hvert bilde, litt om kunstneren som har tegnet motivet og historien bak bildet.


En av vevdamene er med i ”Kveldstrall”. En gruppe fra Vallset, hun tok like godt med seg resten av musikerne og underholt.


Her er noen av bildene fra utstillingen.
Hellige 3 konger. Vevd av Else Grethe Ottersen


Piken med sovelstikkene. Vevd av Astri Skjønsberg