av Anders Ødegård [14.05.08 00:50]
Utskriftsvennlig side

Og den kom borte på Stavsjø mot Ringsaker/Nes/Helgøy tirsdag kveld.
I vårsola og den friske vinden vant RÅVI 2-3 borte.

Resultatet 2-3 til RÅVI forteller for seg selv at kampen var jevn, men det stemmer overhode ikke. Resultatet var faktisk fullt fortjent, og vi på sidelinjen var nesten sikker på 3 poeng da vi gikk opp til 2-3 ledelse i 2. omgang.

Starten av 1. omgang startet dårlig, og som vanlig hang RÅVI litt etter. Men allerede etter 3 minutters spill hadde Eilif en kjempesjanse. Eilif kom alene med keeperen, men satte den rett i fanget på keeperen. Det var det eneste RÅVI hadde å by på de første minuttene, så derfor var det egentlig full fortjent at gutta fra Stavsjø gikk opp til en 1-0 ledelse etter bare 7 minutters spill. Målet kunne like gjerne blitt avverget fordi spilleren som scora fikk føre ball for lenge uten press, derfor kunne han enkelt lobbe over vår egen keeper fra ca. 18 meters avstand.

Men etter det målet tok RÅVI bare mer og mer overtaket i kampen. Etter mange bra pasningsspill fra RÅVI gutta, kom Eilif nok en gang alene gjennom med keeperen etter 12. minutters spill. Denne gangen greide han å skyte ballen over keeperen, men skuddet havnet like utenfor.
Etter Eilif brente sin sjanse kom Ringsaker/Nes/Helgøy til ett gjennomspill, men Aleksander var fint ute og reddet ballen før spilleren rakk å skyte ballen.
Når 24 minutters var spilt kom Magnus med på ett løp framover, han avsluttet fra drøy 20 meters avstand, men skuddet ville ikke i mål. På overtid i 1. omgang dribler Håkon seg fri nede ved cornerflagget og legger inn i feltet, og der står en umarkert Thomas og header ballen i nettet. Da alle trodde RÅVI hadde utlignet vinket dommeren av målet for offside, noe som kan diskuteres. Derfor gikk RÅVI til pause på stillinga 1-0 til Ringsaker/Nes/Helgøy.

2. omgangen startet ikke likt som 1. omgang. Det var RÅVI som jaget på en utligning. Og etter bare 2 minutters spill vinner Magnus en duell på midtbana, sender ballen til Håkon som på ett hovmestervis trer ballen igjennom til Eilif som runder keeperen og legger ballen enkelt i mål til 1-1. Thomas skal også roses for bevegelsen i forkant av pasningen fra Håkon, da han beveger seg utover mot sidelinjen og drar med seg andre forsvarer, så Eilif kan duellere en mot en.
Rett etter scoringa stormer Ringsaker/Nes/Helgøy i angrep, og tvinger fram en corner, som resultere i en ny corner og som atter en gang ender i 3. corneren på rad. Ved alle 3 cornerne fikk Ringsaker/Nes/Helgøy store muligheter til å ta igjen ledelsen.
I stedet for ny ledelse til Ringsaker/Nes/Helgøy, er det RÅVI som tar kommandoen. Magnus går i hodeduell med en spiller som tvinges til å klarere en høy ball som havner på hode til Thomas. Han header ballen kaldt og rolig ned til Håkon på sentral midtbane som trer ballen nedover mot høyre hvor Magnus kommer på overlapp. Han stormer mot mål, og på en uegoistisk måte sender han en pass til Eilif i stedet for å skyte selv. Eilif får ballen på sølvfat og kan ikke misse, så han setter sin andre for dagen og RÅVI leder 1-2.

Når 15 minutter er spilt kommer Ringsaker/Nes/Helgøy til sin 2 sjanse når de setter Aleksander på prøve. Og fra skrått hold skyter de rett i klypene på Aleksander.
Ringsaker/Nes/Helgøy får blod på tann og overtar litt av spillet. Og etter 19 minutters spill kommer de alene med Aleksander og utligner til 2-2. en FOR ENKEL scorning. Spilleren glir alt for lett gjennom forsvarsfireren.
20 minutter er spilt. Og Thomas mottar ballen og kommer på blank, men avblåses for offside. I samme minutt blir Eilif nok en gang spilt fri av Simen N. Men lykkes ikke med avslutningen.

Når kl. passerer 22 minutters spill kommer Håkon på ett fint driv nedover høyrekanten som resulterer i en corner. Den påfølgende corneren slår Håkon perfekt inn i feltet til en umarkert Eilif som setter ballen inn i nettet med høyre(!), dermed fikser Eilif sin første hattrick for sesongen.

Rett etter avspark vinner Bjørn Andre ballen og sender den til Thomas som setter fart mot mål. Han spiller ballen til Eilif som løper nedover mot cornerflagget. Han kommer seg helt fri og legger inn igjen til Thomas som nesten skli ballen inn til 2-4 ledelse, men ballen havner til side for mål.
26. minutter. Håkon spiller ballen til en umarkert Eilif som på 5 meteren klarer å sette ballen over målet.
29. minutter kommer Ringsaker/Nes/Helgøy alene igjennom mot Aleksander, men en glimrende Einar kaster seg i takling og blokkerer skuddet til corner. Corneren ender i ingenting. På overtid i 2. omgang får RÅVI en corner som ender i returrommet, der står Mr. Liverpool og klinker ballen mot mål, men dessverre går skuddet bare noen cm. fra krysset.

Dette var årets første sier for RÅVI. De spilte en solid og bra kamp. Eilif var strålende på topp sammen med Thomas. De utfyller hverandre bra. I dagens kamp tør vi å gå mer i dueller og nikke ballen mer. Det gir som dere ser resultater. Det må vi ta med videre. Men det som ikke var fullt så bra i dag var rusinga. Det blir for mye rusing på ballfører til motstandere. Men det er noe vi kan trene på utover våren og mot sommeren.

SPILLERVURDERINGER:

BJØRN ANDRE:
Bjørn Andre kom inn for Sigurd etter drøye 14 minutter spill og gjorde sakene sine ganske bra. Han ruset ikke inn i motstanderen, men virket tålmodig i press på ballfører. Gikk ned i taklinger, hodedueller og lignende og han gikk seirende ut av 50 % av duellene. Det er positivt at han tør å gå i duell. Det som kan jobbes mer med er å være med på løp framover på banan. At nå RÅVI setter fart framover på banen, kan Bjørn Andre følge etter. Eller mer enn godkjent match i dag.

HÅKON:
En kjempe kamp igjen av Håkon. Vant skulderduellene på midtbana i dag. Samtidig var han kanskje hele Stavsjøs hovmester, minte mye om Xabi Alonso og Lionel Messi i pasningsspillet. Hadde du noen feilpasninger??
Ellers så tok Håkon mange kloke avgjørelser, som f. eks å drible ut mann før han la innlegg, istedenfor å bare legge innlegg på direkten som kunne endt i feil spiller. Men noe kan også rettes på hos hovmesteren. I 2. omgang hadde Håkon en lei tendens til å la vær å ta de tunge løpene hjem etter vi mister ballen i offensiv sone. Kommer ofte joggende hjemover.

MAGNUS:
Magnus viser i dag at han er kaptein med stor K. Takler, går i hodeduell, spiller enkle nøkkelpasninger og støttepasninger, og samtidig som han klarer ballen med styrke. I kampen i dag, så løp Magnus veldig masse. Han valgte selv bytte seg ut for å få igjen pusten. Det er bedre å bytte når man er sliten, få igjen pusten, for så å gå utpå igjen å doble innsatsviljen.
Magnus hadde også ett par gode skudd. Det ene gikk bare så vidt til side for mål.
Bra kamp i dag. Ikke mye å sette minus på i dag.

SIMEN H:
Hadde en god dag når han kom inn. Fortsatte litt i samme spor som sist kamp. Velger gode å sikre pasninger i stedet for å rote bort ballen. Simen sikret også ballen mot Innkast i stedet for å rote ballen mot corner eller til motstanderen.
Bør forsøke å slå flere av pasningene med kraft. Mange blir litt løse. Men det er selvfølgelig noe Simen klarer å gjøre noe med.

STIAN:
Stian gikk inn på midtbana etter 12 minutters spill. Og der gjorde han en god jobb. Virket litt ”borte” i starten av innhoppet, men kom som sagt mer og mer med i spillet. Hadde mange bra løp. Jobbet også hjemover hver gang Ringsaker/Nes/Helgøy vant ballen og kontret. Forsøkte også mange gjennomspill. Bør til neste kamp kanskje jobbe hardere med å vinne tilake tapt ball. Så om Stian mister ballen neste gang, så er det full innsats for å vinne igjen ballen.

ALEKSANDER:
Dessverre er det ikke mye å skrive om keeperen vår i dag, rett og slett fordi at Ringsaker/Nes/Helgøy ikke kom til mange sjanser. Avverget ett par muligheter. Blant annet kom det ett skudd på skrått hold som Aleksander greide å holde mesterlig. Målet kunnen han ikke gjøre så mye med. Noe Aleksander kan trene på er utspill fra 5 meteren. Det kan Aleksander trene på hjemme.

SIMEN N:
Hvorfor scora ikke Mr. Liverpool i sluttsekundene? Men, det er slikt som skjer. Hehe. Egentlig var skuddet en perle av de sjeldne. Bare synd skuddet snitta kryss stolpen.
Ellers gjorde Simen en god jobb. Forsøkte på mange bra finter langs flanken. Noen gikk andre finer gikk ikke. Dersom finta ikke gikk, så tok det ca. 3 sekunder før Simen satte fart for å vinne tilbake kula. Det må skje med en gang neste gang. Spilte også inn på sentral midtbane en liten periode. Der gjorde Simen en OK jobb, satte i gang mange kontringsspill.

EINAR:
Godt å se Einar holde en hel kamp. Viser i dag sammen med Edvind at midtstopperne redder mange sjanser. Einar avverget blant annet ett kjempeskudd av Ringsaker/Nes/Helgøy ved å kaste seg inn i taklning å avverget til corner. Stopper også spillet ved flere anledninger og klarerer med høye å fine baller. Solid innsats i dag.

EDVIND:
Mye av samme som Einar, spiller solid og trygt, er med på å stoppe spiller. Viser også at Edvind tør å gå opp i hodeduell, og det er viktig å tørre som midtstopper. Er ikke mye mer å skrive om Edvind heller også. Gjorde kanskje en av sine beste kamper som midtstopper.

SIGURD:
Spiller en bra kamp i dag han også. Viste at han kan komme på mange løp fra backposisjon. Heldige ved mange finter og dyktighet med andre. Spiller sikre pasninger oppover langs kanten. Men av og til kan Sigurd ha en lei tendens til å sentre ballen innover mot midten av banen til en medspiller som er markert. Det kan gi farlige situasjoner, men heldigvis gikk det ikke slik i dag. Spiller en solid kamp. Virker godt trent med tanke på utholdenhet.

HENRIK:
Hans innkast er dødelig effektive i dag. Han legger ikke noe imellom i taklingene. Pasningspillet hans i dag var også bra. Henrik er jo egentlig dødsgod i dag som sist. Stå på videre i samme spor. Mer er det egentli ikke noen vits å skrive...

MARIUS:
Kald og rolig som vanlig. Spiller med en fantastisk rutine og ro som skaper trygghet i laget. Gjør sakene sine enkelt og bra. Har enda mer å gå på når det gjelder å gå i dueller. Kan kanskje tørre å gå hardere i å ikke trekke deg, det er det eneste. Bra kamp!

THOMAS:
Uten Thomas på topp, hadde ikke RÅVI scora 3 mål i går. En evig trussel mot forsvarerne til Ringsaker/Nes/Helgøy. Går inn i hodedueller og stusser 9/10 ganger bakover til Eilif på løp.
Viste også at gutten har fart i beina, var frampå flere ganger, men avslutningene holdt ikke helt mål.
Ble også anytt for ei scoring på tampen av 1. omgang. Den hadde du fortjent å fått...

EILIF:
Har trent Eilif i 3 år, dette er den beste jeg har sett av han på både trening og kamp. Men en ro og trygghet, samt slepen tekninkk kommer Eilif til den ene sjansen etter den andre. Scorer alle 3 målene til RÅVI, 2 av dem riktignok på sølvfat, men med bevegelsene i forkant, gjør han seg egentlig fortjent til scoringer. Eneste minus er lle sjansene han brenner. Kunne punktert kampen tidlig, men valgte i stedet dor å skape litt spenning for oss ;) DAGENS GIGANT.